FANTASY NFL - LIGA NFL.COM.PL
08-31-2009, 12:09 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-31-2009 12:28 PM przez TiLTMAN.)
FANTASY NFL - LIGA NFL.COM.PL
No to po drafcie...
Powiem szczerze, że jak na początku na to spojrzałem, to średnio zadowolony byłem, ale parę zmian i powinno być dobrze. Trochę się przeraziłem tymi kontuzjami, choć prawdopodobnie wszyscy na start sezonu powinni być w pełni zdrowia. Tak to wygląda:

D McNabb A QB
C Portis A RB
M Turner A RB
D Hester A WR
D Mason A WR
R White A WR
A Gates A TE
N Folk A K
Eagles A DST
C Palmer RS QB
C Taylor RS RB
F Jackson RS RB
T Holt RS WR
B Watson RS TE

Co tu dużo mówić, liczę głównie na Turnera i Portisa. Kilku zawodników oczywiście do wymiany. Powiedzcie mi tylko, czemu nie mogę jeszcze pozyskiwać graczy z free agent i co chodzi w tej całej kolejności później?

EDIT: Jak tak przeglądam składy, to już widzę kilku faworytów na papierze. Podział dywizji według kolejności w drafcie rozumiem był?

[Obrazek: oherp.jpg]
08-31-2009, 12:40 PM
RE: Fantasy NFL
No ja jestem raczej zadowolony chociaż myślę że kosmetyczne zmiany mogą zajść. Zobaczymy

T Brady QB NE
J Thomas RB NYJ
L Maroney RB NE
A Gonzalez WR IND
A Bryant WR TB
W Welker WR NE
T Gonzalez TE ATL
N Rackers K ARI
Cowboys DST

B Roethlisberger QB PIT
E James RB SEA
J Fargas RB OAK
H Nicks WR NYG
Z Miller TE OAK

[Obrazek: 11678.jpg]
08-31-2009, 07:08 PM
RE: FANTASY NFL - LIGA NFL.COM.PL
ja tez jestem zadowolony Big Grin wprawdze przydalby mi sie RB na rezerwe lepszy, ale damy rade Big Grin

Manning, Peyton QB
Lynch, Marshawn RB
McFadden, Darren RB OAK
Houshmandzadeh, T.J. WR
Ochocinco, Chad WR CIN
Owens, Terrell WR BUF
Daniels, Owen TE HOU
Janikowski, Sebastian K OAK
Panthers DST

Favre, Brett QB MIN
McCoy, LeSean RB PHI
McGahee, Willis RB BAL
Heyward-Bey, Darrius WR OAK
Fasano, Anthony TE MIA

dobra..kto mi Fitzgeralda podwedzil...przyznac sie? ;(
08-31-2009, 08:22 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-31-2009 08:22 PM przez Randall.)
a kto mi manninga? przyznac sie Wink

2/3 of the Earth is covered in Water, the other 1/3 is covered by Asomugha.
08-31-2009, 08:26 PM
JAYHAWKS

QB Matt Schaub HOU
QB Shaun Hill 49ers

RB Maurice Jones-Drew Jags
RB Steve Slaton HOU
RB Cedric Benson CIN
RB Jonathan Stewart CAR

WR Marques Colston SAINTS
WR Greg Jennings Packers
WR Eddie Royal Broncos
WR Steve Smith NYG

TE John Carlson SEA
TE L.J. Smith BAL

K Ryan Longwell Min

moja obrona to PatriotyTongue

krótko mówiąc jest bardzo zadowolony z draftu..szczególnie grupa running backów przypadła mi do gustu..mniam..., bez zmian się jednak nie obędzie

Marcin0060...ustawiałeś jakaś liste na autodraft?
TiLTMAN..może jesteś wstępnie zainteresowany wymianą Palmera?..powiedzmy na pick w 1 rundzie przyszłorocznego draftuBig GrinTongue..pytam oczywiscie serio
08-31-2009, 08:33 PM
Tak musiałem na szybko ustawiać dzień przed draftem listę. Miałem ustawioną listę pozycjami ale się skasowała (z małą pomocą) i ustawiłem listę ''mieszaną''. Ogólnie nie jest tragicznie

08-31-2009, 08:34 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-31-2009 08:34 PM przez Randall.)
Rodgers, Aaron QB GB

Brown, Ronnie RB MIA
Johnson, Larry RB KC

Bowe, Dwayne WR KC
Johnson, Calvin WR DET
Moss, Randy WR NE

Keller, Dustin TE NYJ

Akers, David K PHI

Dolphins DST

RESERVE:
Collins, Kerry QB TEN
Rice, Ray RB BAL
White, LenDale RB TEN
Washington, Nate WR TEN
Heap, Todd TE BAL

Nie jestem do konca zadowolony. Brakuje mi porzadnego RB i srednio mi pasuje D# Miami Wink ogolnie nie jest zle

08-31-2009, 08:37 PM
patriots RE: FANTASY NFL - LIGA NFL.COM.PL
Randall i Lauri macie niezłą paczkę WR Smile

08-31-2009, 08:38 PM
Fakt DST Miami psuje pierwsze wrażenie...WR naprawde rewelka..i Rodgers na QB ehhh...
08-31-2009, 08:46 PM
Czy ktos z was wie moze jak dzialaja mecze? Licza sie suma wygranych pojedynkow konkretnych zawodnikow, czy suma punktow z calej druzyny?

08-31-2009, 08:58 PM
Suma punktów zdobytych przez zawodników i Defense
08-31-2009, 09:04 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-31-2009 09:06 PM przez TiLTMAN.)
Czyli jak jest 9 starterów, to sumuje się wszystkie punkty przez nich zdobyte i w danym tygodniu head 2 head ten z dwóch rywalizujących teamów, który ma ich więcej, wygrywa? Nie tak, że powiedzmy może być 5-4, bo ktoś wygrał 5 pozycji z dziewięciu, chociaż przegrany zdeklasował o trylion punktów kogoś na np. RB?
Luke, o wymianach będę myślał później, póki co postaram się jeszcze z Free Agents coś wyciągnąć, bo to:
C Taylor RS RB
F Jackson RS RB
B Watson RS TE
... jest jakimś wielkim nieporozumieniem aka WTF?! Tongue

08-31-2009, 09:04 PM
aha czyli te "pojedynki" indywidualnych zawodnikow to tak dla picu sa? mam na mysli te porownanie w preview meczu

08-31-2009, 09:11 PM
Randall te porównania to są tylko jakieś predictions...sumuje się punkty zdobyte przez starterów, kto ma więcej ten wygrywa mecz..

TiLTMAN..jesteś moim konkurentem do Superbowl więc nie chciałem nic mówic, ale skoro już sam o tym wspomniałes to fakt.."takich dwóch jak ich trzech nie ma ani jednego":P
08-31-2009, 09:17 PM
Heh, tych ważniejszych ustawiłem w liście wedle swojego uznania, a na ostatnie rundy zdałem się na "fachowców" z nfl.com... Ale kto wie, może Chester Taylor okaże się czarnym koniem zawodów haha Wink

08-31-2009, 09:29 PM
Lynch pauzuje 3 mecze więc nad Jacksonem się jeszcze zastanówBig Grin
08-31-2009, 10:18 PM
Jeszcze dla pewności - ta lista przy waiver (add/drop) działa na takiej zasadzie, że jak mam dwóch kandydatów do zastąpienia jakiegoś mojego gracza, to pierwszy w kolejności tych kandydatów idzie ten, który jest wyżej na liście, jak to dojdzie do skutku, to ten drugi "odpada", right?

09-01-2009, 11:30 AM
M Ryan A QB
D Williams A RB
M Forte A RB
A Boldin A WR
L Evans A WR
S Smith A WR
K Winslow A TE
R Bironas A K
Buccaneers A DST
J Campbell RS QB
B Wells RS RB
D Ward RS RB
I Bruce RS WR
B Celek RS TE

eee srednio

Commitment to Excellence. Just win baby!
09-01-2009, 12:03 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-01-2009 04:48 PM przez swamptown.)
A ja na przykład jestem średnio zadowolony. Wszystko przez brak czasu na dopracowanie "predraft listy"... Moim zdaniem bardzo fajnie wyglądają moi startujący RB i reggie Wayne jako pierwszy WR (choć osobiście bardzo lubię też Vince'a Jacksona z SD). Reszta dość przypadkowa. Ale przecież do startu sezonu mamy jeszcze chwilę i można trochę poeksperymentować ze składem.
QBs: Jay Cutler, Kyle Orton
RBs: Adrian Peterson, Frank Gore, Reggie Bush, Earnest Graham
WRs: Reggie Wayne, Vincent Jackson, Brandon Marshal, Nate Burleson
TEs: Chris Cooley, Vernon Davis
K: Garrett Hartley
DST: Jets
09-01-2009, 04:06 PM
QB: Tony Romo, Chad Pennington
RB: Steven Jackson, LaDainian Tomlinson, Felix Jones, Willie Parker
WR: Larry Fitzgerald, Lance Moore, Kevin Walter, Roy E. Williams
TE: Greg Olsen, Jeremy Shockey
K: Robbie Gould
DST : Ravens

Nie wiem czy dobrze czy źle...
09-01-2009, 04:17 PM
patriots RE: FANTASY NFL - LIGA NFL.COM.PL
Kurde muszę coś wykombinować z rezerwą na pozycji RB. Sam nie wiem jak to będzie z Maroney'em, (F.Taylor to mocny konkurent). E. James to raczej solidny ale czy aż tak pewny RB nr.1 w Seattle, no i nie wiadomo jak z kontuzjami ? Jest jeszcze J.Fargas z Oakland który jest dużą zagadką. Myślę że chociaż jeden z nich poleci z zespołu Big Grin

09-01-2009, 06:11 PM
Jestem z draftu zadowolony. W ogóle zaskoczyło mnie to, że mam w składzie Brandona Jackobsa(!).
No i dwójka bardzo dobrych rozgrywających: Cassell, Flacco...Sam nie wiem, na którego postawić...
QB Cassel, Matt
RB Addai, Joseph
RB Jacobs, Brandon
WR Driver, Donald
WR Ginn Jr., Ted
WR Ward, Hines
TE Clark, Dallas
K Elam, Jason
_______
QB Flacco, Joe
RB Norwood, Jerious
RB Sproles, Darren
WR Muhammad, Muhsin
TE Scaife, Bo
09-01-2009, 07:12 PM
J. Fargas z tego co mowi coach raczej nie pogra za duzo, mozliwe, ze Oakland go gdzies traduje bo marnowalby sie na lawce.

09-01-2009, 11:21 PM
Mówienie o Casselu jako BARDZO DOBRYM ROZGRYWAJĄCYM jest BARDZO DUZYM nadużyciem
09-01-2009, 11:25 PM
Racja. Wolalbym osobiscie Flacco miec w druzynie Wink

09-01-2009, 11:46 PM
Randall..Ty masz Rodgersa, za którego oddałbym pół drużyny..o Twoich wide receiverach nie wspomnie bo aż mnie śsie z zazdrości Tongue
09-01-2009, 11:55 PM
hehe. ja o tym Flacco wspomnialem majac na uwadze wybor pomiedzy Casselem i Flakiem Wink

09-02-2009, 08:09 AM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-02-2009 08:20 AM przez TiLTMAN.)
Trochę pokombinowałem i moja "niezastąpiona" trójka przerodziła się w opcje Chris Henry, Fred Taylor, Rashard Mendenhall (kontuzja Parkera).
EDIT: Kto mi sprzątnął Kaedinga sprzed nosa? ;P

09-02-2009, 11:43 AM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-02-2009 11:45 AM przez Piteroo.)
Rivers, Philip QB SD
Johnson, Chris RB TEN
Westbrook, Brian RB PHI
Cotchery, Jerricho WR NYJ
Edwards, Braylon WR CLE
Holmes, Santonio WR PIT
Witten, Jason TE DAL
Vinatieri, Adam K IND
Vikings DST

Edwards, Trent QB BUF
Lewis, Jamal RB CLE
Moreno, Knowshon RB DEN
Avery, Donnie WR STL
Pettigrew, Brandon TE DET

Jak że jestem nowy i puki co o Fantasy mam blade pojęcie, sami oceńcie mój Team który otrzymałem już gotowy dzięki uprzejmości Randalla Smile oceniajcie i dajcie jakieś rady Smile
09-02-2009, 01:21 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-02-2009 01:51 PM przez swamptown.)
(09-02-2009 08:09 AM)TiLTMAN napisał(a):  EDIT: Kto mi sprzątnął Kaedinga sprzed nosa? ;P
Jam ci nie chwaląc się zrobił Smile Obok Morgana pozyskanie Kaedinga z waivers było dla mnie priorytetemSmile
A Tobie Pietroo gratuluję składu. Pozycje QB, RB i TE masz niesamowicie mocne. Pokombinuj jeśli chcesz z ewentualnymi wymianami, żeby pozyskać lepszego WR, ale nawet bez tego masz skład, którego należy się obawiać.
A tak w ogóle to widać wyraźnie, że taktyka ustalania wyborów w drafcie ma ogromny wpływ na kształt poszczególnych zespołów. Oprócz tego niemal każda drużyna ma jakąś słabość. Przynajmniej teoretycznie. Ale przecież zawsze można próbować pozyskać jakiegoś zawodnika od konkurentów. W końcu wymiany i dyskutowanie o nich to esencja gier fantasy Smile
Jeżeli więc ktoś z Was dostrzegłby w moim składzie zawodnika, który mu się marzy, to zapraszam do targów(drogą "oficjalną" na nfl.com lub na priva) . Nawet jeśli nie uda nam sie dojść do porozumienia, to będzie to świetna okazja, żeby się poznać i porozmawiać o futbolu. w końcu o to właśnie w tej zabawie chodzi.
09-02-2009, 04:15 PM
(09-02-2009 01:21 PM)swamptown napisał(a):  A tak w ogóle to widać wyraźnie, że taktyka ustalania wyborów w drafcie ma ogromny wpływ na kształt poszczególnych zespołów.

Mogę się domyślać, że mieliśmy podobną Wink
Tego Keadinga jakoś przeboleje, póki co Kasay sobie podwyższenia pokopie, a później zobaczymy Wink

09-02-2009, 04:27 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-02-2009 04:27 PM przez swamptown.)
(09-02-2009 04:15 PM)TiLTMAN napisał(a):  Mogę się domyślać, że mieliśmy podobną Wink
Widać na pierwszy rzut oka, co? Wink Old school, baby! Szkoda tylko, że trochę inaczej chciałem trafić z wyborem QB. Ale z drugiej strony... mecz Cutlera z DEN pozwala być optymistą. wraz z upływem czasu powinno być tylko lepiej
09-02-2009, 04:38 PM
O właśnie a propos wymian i dyskusji może ktoś skusi się na wymianę RB za RB? A i mam takie pytanie odnośnie bye week Tom Brady i Ben Roethlisberger pauzują w tą samą kolejkę i co wtedy? Nie będę miał QB czy tak może być?

09-02-2009, 04:47 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-02-2009 07:45 PM przez swamptown.)
(09-02-2009 04:38 PM)marcin0060 napisał(a):  Tom Brady i Ben Roethlisberger pauzują w tą samą kolejkę i co wtedy? Nie będę miał QB czy tak może być?
Może tak być. Tyle tylko, że twoja drużyna będzie miała do odrobienia wówczas całą masę punktów. na tym właśnie polega fantasy, żeby tak dobrać zespół, by w każdej kolejce w sezonie mógł być konkurencją dla przeciwników.
A co do wymian, to z mojego doświadczenia w granie w inne gry typu fantasy wynika, że wymiany 1za1 nie trafiają się zbyt często. Zwykle trzeba kombinować coś bardziej złożonego trochę na zasadzie: odpuszczam w jednym miejscu, żeby pociągnąć w innym.
09-02-2009, 04:50 PM
No właśnie tak myślałem że trzeba będzie nadrabiać. Dzięki za objaśnienie. Wychodzi na to że poleci któryś z RB+Ben chociaż trochę będzie szkoda.

09-02-2009, 04:56 PM
(09-02-2009 04:27 PM)swamptown napisał(a):  Szkoda tylko, że trochę inaczej chciałem trafić z wyborem QB. Ale z drugiej strony... mecz Cutlera z DEN pozwala być optymistą. wraz z upływem czasu powinno być tylko lepiej
U mnie McNabb i Palmer, więc tutaj akurat jestem w miarę zadowolony. Nie wiem natomiast co myśleć o swoich WR. Fakt, Roddy White był dla mnie jednym z priorytetów, ale Mason już swoje lata ma, a Hester to dla mnie nadal jedna wielka niewiadoma. Sytuację ratuje trochę Antonio Gates na TE. Na backupie dobry offseason zalicza Chris Henry z Bengals, którego wyciągnąłem z FA, a Torry Holt to też całkiem dobra firma. Ale to wciąż nie będzie tyle punktów, ile dostarczyć może Fitz, czy inny Moss Wink

09-16-2009, 01:06 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-16-2009 01:21 PM przez swamptown.)
Pierwsza kolejka spotkań w lidze za nami. Działo się sporo, także tych nieprzewidzianych rzeczy. Ja pozostanę jednak przy komentowaniu wyników mojej drużyny.
Sezon dla Charlestown Chiefs zaczął się wspaniale. Zdobyte 134 pkt w zwycięskiej konfrontacji z ekipą ProjectX (która w skladzie ma Drew Breesa) to powód do dumy. W mojej drużynie wyróżnić należy przede wszystkim Adriana Petersona oraz Reggiego Wayne'a. Bardzo dobre spotkania rozegrali Frank Gore, Chris Cooley i defensywa NY Jets. Jedynymi, którzy zawiedli są Brandon Marshall (pewnie potrwa trochę zanim zacznie grać na swoim wysokim poziomie) i Jay Cutler.
Jednym słowem: jest dobrze i oby tak dalej!

EDIT: A teraz z cyklu ogłoszenia drobne: poszukuję QB (kogoś, kto byłby wzmocnieniem porównując go z Cutlerem oczywiście). Może nie pilnie, ale chętnie podyskutuję o ew wymianach.
09-17-2009, 08:35 PM
To ja też może krótko podsumuje pierwszy mecz Greengos Big Grin W sumie liczy się wygrana ale naprawdę zawiodła mnie defensywa Cowboys (0 saków, 0 fumble 0 INT 450 straconych jardów w sumie 2 pkt) Sad . Na duży plus oczywiście T.Brady (25 pkt) RB T.Jones (22 pkt) i TE T.Gonzalez (13 pkt). Niestety posadziłem RB C.Wiliamsa (sam nie wiem czemu) który zdobył 15 punktów. Niestety straciłem WR Colts A.Gonzaleza przez kontuzję, ale już skład zasilił WR Titans J.Gage Big Grin. Niestety nie wiem co myśleć o defensywie przed którą trudny sprawdzian przeciwko Giants, ale chyba muszę ją zmienić z uwagi na dość trudny terminarz chociaż jeszcze nie wszystko przesądzone.

09-21-2009, 10:09 AM
no i jak po weekendzie? moim RAIDERSi wygrali z Greengos ~40pktami. w 2giej lidze tez wygrana.
zawiodlem sie na J.Gage i Fitzgeraldzie.

09-21-2009, 12:22 PM
U mnie pierwsza porażka... Co mi po 3 PaTD (5,5,13) i RuTD (1) Carsona Palmera (w sumie 27 pkt), jak po drugiej stronie Frank Gore biega tak: 207 RuYd, 2 RuTD (79,80), 39 ReYd... (i zdobywa 35). Reszta zespołu rywala też świetnie, no i zostałem zdeklasowany... Generalnie jestem zawiedziony moimi RB, Portis bez formy, mający być rewelacją Turner wczoraj tylko 14. O WR'ach już nie wspomnę, jedyny, który coś tam może zagrać, to White. Dostałem się chyba do najtrudniejszej grupy, więc dalej ciężko może być. Trzeba coś pokombinować...
Jakby ktoś szukał QB to mogę się powymieniać za McNabba + któregoś z moich WR'ów (oprócz White'a, ewentualnie przejrzeć skład i proponować innych) za konkretnego WR'a. Tongue

09-21-2009, 12:59 PM
Kazdy sie na czyms zawiodl. Mi moss zdobyl 2 pkt. Zobaczymy jeszcze jak bedzie wygladac sprawa po meczu IND z MIA.

09-21-2009, 03:08 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-21-2009 03:43 PM przez marcin0060.)
Niestety zostałem zniszczony przez drużynę Randalla. Zawiedli w sumie wszyscy oprócz C.Wiliamsa (11pkt) i T.Gonzaleza (13pkt). W tej kolejce najbardziej "zabolał" występ T.Brady'ego i całej ekipy WR. Może gdyby W.Welker gral to potoczyło by się inaczej

O faktycznie pomylilem drużyny ja grałem z Yogasem. Mój błąd Smile

09-21-2009, 03:23 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-21-2009 03:25 PM przez Randall.)
Przez moja? Ja gram Ugabuga Big Grin
Ustawialem tez draft dla druzyny Falcons, ktora mial grac moj brat, ale pozniej ktos jeszcze dolaczyl do nas i od tamtej chwili tamten ktos sie opiekuje falconami. Widac na tym przykladzie jaka loteria jest ten draft, bo oba drafty ustawilem podobnie. Falcons 127pkt, Ugabuga prawie 60, jeszcze nie gral RB i defensywa.

01-05-2010, 01:48 PM
no niezle mi poszlo na 1 raz. wygralem west division i przegralem walke o mistrzostwo z charlestown.
w drugiej lidze skonczylem na 2gim miejscu westdivision.

06-22-2010, 11:52 AM
Czolem,

Gramy w Fantasy\\\'10?? Wlasnie zalozylem mala lige na 4 zespoly.
Jakbys ktos chcial to prosze:

http://polska.league.fantasy.nfl.com

haslo: polska